Skapa ett mysigt uterum – men tänk på detta

Kläder efter väder?
Glöm det.
Starta din sommar redan nu – med ett inbjudande och härligt uterum.
Men det här ska du se upp med. 

Så här års skiljer det ofta mycket i temperatur och väder mellan Umeå och södra delarna av landet. Men misströsta inte. Med ett uterum blir livet så mycket härligare – och varmare. Då blir iskalla vindar och regnskurar ett mindre problem.
– Det härliga med ett uterum är att du kan använda det tidigt på våren och sent på hösten, vilket gör att du kan nyttja sommaren till max, säger Martina Vainio på Happy Homes i Umeå.

Ännu bättre blir det om du lägger tid på att göra ditt rum ombonat och mysigt. Ett bra tips när du ska inreda är att tänka till kring vad du vill använda rummet till, och sedan låta inredningen bli därefter. För många är det ett rum att ha roligt i, och därför får både personlighet och lekfullhet styra.

Ett annat råd är att blanda ute och inne. Placera ut typisk inomhusinredning och blanda med växter och grönt som matchar din gård utanför.
– Tänk på att försöka få samma ombonade känsla i uterummet som i vardagsrummet och håll en röd tråd i inredningen.

Även val av golv påverkar intrycket av uterummet jättemycket. Men där ska du se upp. Du vill absolut inte göra misstaget att välja fel sorts material, vilket kan få större konsekvenser än vad många tror. Det är viktigt att lägga ett golv som rekommenderas för uterum och som klarar av de påfrestningar som kommer att uppstå.
–  Har du isolerat golvet så finns det ett klickgolv som man kan lägga in som ska klara av uv-exponering och temperaturskillnaderna mellan vinter och sommar.

Därför är Maxwear så bra 

  1. Är tåligt
    Golvets vinylyta klarar av både kraftiga temperaturskillnader och uv-exponering utan att bli vågigt och fult. Slitskiktet tillverkas med en ny patenterad teknik som härdar vinylytan och gör den hårdare och tåligare.
  2. Är skönt att gå på
    Kork på baksidan gör att golvet är skönt att gå på. Det ger en härlig känsla och ger fantastiska ljud- och komfortegenskaper.
  3. Är lätt att installera
    Det här golvet klarar alla av att montera i sitt uterum då det är mycket lättjobbat med 5G-klick.

 

Läs mer om golvet här

Annars kan det bli en otrevlig överraskning.
– Andra golv kommer inte klara av detta och kommer då bland annat att bli vågiga, blekas och släppa i fogarna.
Happy Homes i Umeå rekommenderar därför golvet Golvabia Maxwear, som finns i flera utseenden och är lätt att installera.
– Var noga med att lägga in ett golv som är rekommenderat.
Om du inte har ett isolerat golv så har du valmöjligheten att köpa en konstgräsmatta som finns i tre kulörer (två och fyra meter breda). Den ger en mjuk och varm känsla i rummet och klarar av miljön i ett uterum.

Martina Vainio
Säljare, Happy Homes Umeå
Tel: 090-714189
Liza Bergander
Interiörkonsult, Happy Homes Umeå
Tel: 090-714184