Bästa tipsen – så fixar du barnrummet

Använd färg som går lätt att torka av, låt barnen vara delaktiga i besluten och använd material som är fria från gifter.
Här är experten och butiken Happy Homes bästa tips på hur du skapar ett inbjudande och roligt barnrum. 

Måla med miljövänliga och allergifria färger

Tänk på hälsan. På Happy Homes finns massor av färger att välja bland som passar i barnrummet. Till exempel är majoriteten av Beckers färger fria från ämnen som har särskilt farliga egenskaper. Dessutom är de flesta av deras färger märkta med Svanen och med Astma- och Allerigförbundets märkning.

FOTO: BECKERS

2 Använd färg som går att torka av

I dag finns en mängd bra färger att välja bland som du lätt kan ta bort märken och fläckar på. Happy Homes rekommenderar Lady Balance som finns i de flesta kulörer. Det är en matt väggfärg som luktar minimalt och som täcker väggen på två strykningar.

3 Gör barnen delaktiga i besluten

Barn gillar oftast att vara med och bestämma. Dessutom är det ju de som ska gilla rummet, och inte vuxna. Lyssna på barnen, utan att för den delen låta dem ta alla beslut. Istället för att låta barnen välja fritt bland alla de tiotusentals olika kulörer som finns på Happy Homes – välj ut fem färger som de får välja mellan.

FOTO: BECKERS

4 Fräscha upp barnleksakerna

Kanske kan en gammal leksak undangömd i källaren bli som ny igen? Ny färg kan göra underverk. Vad väntar du på? Leta fram och måla om i lekfulla färger.

5 Håll koll på roliga nyheter

Det kommer ständigt nya och roliga färger. Nu finns till exempel den populära skoltavelfärgen i hundratals olika kulörer, som du kan rita på med krita. Måla dörrar, trämöbler, hyllor och väggar. En annan kul färg är magnetfärgen som förvandlar väggen till en anslagstavla. Den är mörkgrå till färgen men går att måla över med vanliga väggfärger utan att den förlorar sin funktion.

FOTO: BECKERS

6 Välj en lugnare kulör på väggarna

Många föredrar att måla väggarna enfärgade i en lugnare kulör, eftersom att leksaker ofta är så pass färgglada och det blir så mycket färg i barnrum ändå. Har du en lugnare kulör som bas kan du med fördel lägga till färgglada textilier som kuddar, överkast, gardiner och mattor.

Liza Bergander
Interiörkonsult, Happy Homes Umeå
Tel: 090-71 41 00
Lizelott Nygren
Färgexpert, Happy Homes Skellefteå
Tel: 0910-50700