5 prylar du inte visste att du behövde

Gör det inte onödigt svårt.
Med rätt prylar blir allt så mycket enklare.
Här är fem saker du behöver ha hemma – spana in. 

Tapetsera, måla eller bara ta bort fläckar på väggen. Vad du än ska göra hemma så blir det lättare om du har rätt redskap i handen. Alltför många gnetar envetet på med fel prylar – vilket kan leda till att resultatet blir både fult och tar lång tid. Här har du fem smarta saker som förenklar ditt arbete i hemmet.

Cellulosasvamp – när du torkar tapetlim

Många använder en disktrasa. Men skippa det. Resultatet blir inte bra. En cellulosasvamp är så  mycket bättre när du ska ta bort tapetlim eller limfläckar vid tapetsering. Blir rent och snyggt! Går även att använda till att rengöra klinkel och kakel vid fogning.

2 Rakblad – när du tapetserar

Det är vanligt att folk använder en kniv när de ska tapetsera och skära våder. Men resultatet kan bli lidande. För att få snygga och raka linjer är det rakblad som gäller. Ha ett helt gäng till hands och byt rakblad ofta så att de inte blir slöa.

3 Mirakelsvamp – för att få finare väggar

Funkar perfekt för att ta bort fläckar med – på din vägg till exempel. Kan vara alltifrån svarta streck från skor som har hamnat på väggen till färg från en tuschpenna. Många använder en vanlig rengöringssvamp när de ska rengöra – men oj vilken skillnad det blir med en mirakelsvamp. En pryl du bara måste ha hemma.

4 Slipsvamp – när du vill komma åt

Till skillnad från ett vanligt sandpapper som inte kommer åt där du behöver är svampen så mycket behagligare att använda på svåråtkomliga ytor, till exempel runt ett bordsben. Den flexibla dynan kommer åt krökta ytor, hörn och fördjupningar på detaljrika föremål. Dessutom är den skön att hålla i.

5 Maskeringstejp – när du ska måla

Många gör misstaget att köpa en dålig maskeringstejp när de ska måla. Men det är inte kul med tejp som remsas upp när du ska ta ned den och som förstör din målning. Se till att köpa en proffsig maskeringstejp, som går lätt att sätta upp och ta ned. Det kommer att gynna din målning och ge fina linjer längs väggar, golv och lister. Den här tejpen kan sitta kvar i flera veckor innan du tar ned den.

 

Liza Bergander
INTERIÖRKONSULT, SÄLJARE
HAPPY HOMES UMEÅ
TEL: 090-7141oo
KARIN JOHANSSON
SÄLJARE
HAPPY HOMES SKELLEFTEÅ
TEL: 0910-50700